Ha felmerül a gyanú, hogy merevlemeze, működése közben, valamilyen, a megszokottól eltérő rendellenességet tapasztalna, azonnal állítsa le, kapcsolja ki a számítógépet, laptopját!

Javasolt kihúzni a konnektorból a 220V-os hálózati csatlakozót. Mindezek a további károsodás elkerülése érdekében teendők.

Vannak adat-helyreállító szoftverek, amikhez ingyen hozzá lehet férni. Azonban tapasztalat és szakértelem nélkül, nem javasolt nekilátni a javításhoz, mert ha nem sikerül, végzetes hibák is keletkezhetnek, a már egyébként is megsérült adathordozón.

Elektronikailag sérült merevlemez adatmentése: 29.000 Ft – 65.000 Ft + Áfa, + alkatrész ára.

Az adatmentés várható időtartama 1-2 munkanap. Ide soroljuk a merevlemez külső vezérlő elektronikai paneljének meghibásodása, az elektronikai panelen lévő alkatrészek el- vagy megégése. Nem ide tartozik a merevlemez belsejében elhelyezkedő elektronikai alkatrészek hibaelhárítása, amihez tiszta-térben való megbontás szükséges!

Firmware, SA vagy gyári terület javítás: 29.000 Ft – 119.000 Ft + Áfa

Minden merevlemezen van egy fenntartott, úgynevezett gyári vagy szolgáltatási terület ( SA ) ahol, a diszk helyes működéséhez szükséges valamint a változó állapotról szóló információkat tárolják, modulokban. Ezt a területet Rendszer Területnek is nevezik, itt kap helyett a Firmware is.

Logikailag sérült merevlemez adatmentése: 29.000 Ft – 89.000 Ft + Áfa

Az adatmentés várható időtartama 1-3 munkanap. Ide soroljuk a logikailag vagy strukturálisan meghibásodott merevlemez vagy annak partíciója, továbbá törölt fájlok, mappák (FAT, NTFS, Ext2, Ext3, Ext4 HFS+, stb.).

Fizikailag sérült merevlemez adatmentése: 49.000 Ft – 135.000 Ft + Áfa, + alkatrész ára.

Az adatmentés várható időtartama 1-3 munkanap, de ettől eltérő is lehet. Ide soroljuk például egy hibás író/olvasófej vagy fejszerelvény cseréje, mechanikai meghibásodás vagy esetleg a fejszerelvény által okozott mágneslemez karcolódása (Headcrash).

Csapágyhibás, lemezátemeléses adatmentés: 75.000 Ft – 185.000 Ft + Áfa, + alkatrész ára.

Az adatmentés várható időtartama 2-3 munkanap, de ettől eltérő is lehet. Leggyakrabban Seagate nagykapacitású merevlemezeknél fordul elő hogy működés közben felborul vagy leesik és a forgatómotor csapágyazása megszorul. Az ilyen esetek nagy százalékában, tiszta térben, speciális eszközökkel és technikai alkalmazásokkal oldható meg a lemezátemeléses adatmentés.

Az adatmentés díja az adathordozó meghibásodásának súlyosságától függ, nem az adatmennyiségtől!